Borjomi - Georgien


Borjomi är en berömd semesterort, populär för sitt distinkta mineralvatten. Vattnet från brunnen här är flera gånger starkare än Borjomi-vattnet du kan köpa i butikerna. 


I Borjomi finns det många hotell och staden var mycket populär under sovjetiskt styre, du fortfarande hittar många byggnader i staden från den tiden. 

SEVÄRDHETER


Borjomi Central Park

Trevlig park att besöka. Den är känd för sitt lite salta mineralvatten.

Läs mer

HOTELLTIPS


Borjomi Palace 

Påkostat hotell med trevlig inredning. Lite små rum. Man bor med all-inclusive där. Maten är ok men inte sensationell.

Läs mer

HELANDE KRAFT I MINERALVATTNET

Borjomi är känd för sin mineralvattenindustri (som är Georgiens främsta export). Arkeologiska utgrävningar har avslöjat förekomsten av stenbad i området, vilket bevisar att dessa mineralvatten har använts av människor i tusentals år. På grund av de påstådda återställande och helande krafterna i områdets mineraler är det en frekvent destination för människor med hälsoproblem. Borjomi är också hem för den mest omfattande nöjesparken med ekologiskt tema i Kaukasus.

STÖRSTA NATIONALPARKEN I GEORGIEN 


Ovanför stadens centrum finns en platå med pariserhjul och ytterligare hotell som ger en fantastisk utsikt över regionen och bergen. Dessutom är den närliggande nationalparken Borjomi Kharagauli den största i Georgien och ett populärt vandringsmål.

BORJOMI CENTRAL PARK


Stadsparken sträcker sig längs floden Borjomula och innehåller källan till Borjomi´s mineralvatten. Den första delen av parken innehåller nöjen och kaféer, och den bakre delen av parken är en utmärkt plats för en promenad. Fortsätter du förbi den asfalterade delen ytterligare 2,5 km når du de varma källorna, en av de mindre poolerna är tillgänglig och där kan man simma i den. Naturens enastående skönhet runt källorna gör det fortfarande värt en resa dit. Nära ingången finns det en möjlighet att använda linbanan för att komma upp på en platå. Utsikten över Borjomi härifrån är fantastisk.