Besök Ciutadella

Bergblomman

Besök Ciutadella

Hamnen i Ciutadella - Menorca

Tidig kväll i hamnen i Ciutadella - Menorca


Ciutadella har mycket gammalt bevarat och med härliga gränder medans huvudstaden Mahon är mera modern. Med buss når du Ciutadella på 20 minuter från Calan Bosch. Ciutadella var fram till 1700-talet Menorcas ”huvudstad”. Senare flyttade de styrande britterna fokuset till staden Maó och Ciutadella blev något av ”den gamla staden”. Här bor ca en tredjedel av Menorcas 70 000 invånare.


Ciutadella är en charmig stad med mycket gammal prägel och många fantastiskt vackra byggnader. Här finns en rad tjusiga palats och kyrkor som är väl värda ett besök. Smala små krokiga gator med kullersten ringlar genom stadskärnan. Små torg och uteserveringar väntar inbjudande.


Här finns många små butiker, de flesta av enklare slag, och även en marknad med allt från keramik, husgeråd, leksaker och lädervaror till allmänt krimskrams. På kvällarna slår små stånd upp längs trottoarerna och bildar en liten utomhusmarknad, där man bland annat kan köpa Menorcas traditionella skinnsandaler som finns i mängder av olika färger för cirka 17 euro – mindre för barnstorlekar.


På fredagar och lördagar är det dessutom en större marknad på torget i Ciutadella. Det som säljs är framför allt kläder, smycken och souvenirer. Det är svårt att inte bli förälskad i den lilla staden och trots att många turister hittar hit har också den lokala vardagen kunnat bestå.


Länk till video - Ciutadella

Karta

Bilder (klicka på bilderna så blir de större)

Katedralen - Ciutadella - Menorca


Katedralen


Ciutadella - Menorca

Här är vi lite shoppingsugna... Ciutadella - Menorca


Här är vi lite shoppingsugna...


Ciutadella - Menorca

Här serverades det supergod paella - Restaurant Des Port - Ciutadella - Menorca


Här serverades det supergod paella.


Restaurant Des Port - Ciutadella - Menorca