Spanien

Bilder (klicka på någon av bilderna så visas ett galleri för sidan)

Espetata är en trevlig restaurang  med gott tillagat kött.


Playa del Ingles - Gran Canaria

Guidad triketur i omgivningarna på Mallorca.


Cala Millor - Mallorca

Vi hade väldigt nära till stranden från vårt hotell.


Hotell Tamarisco - Cala´n Bosch - Menorca


På bussutflykt med Juan till bl.a. Banangrevinnans trädgård.


Gran Canaria

Den tätbebyggda, vita och pittoreska byn - Binibeca.


Menorca

Elmoppegänget gör Cala Millor osäkert.


Cala Millor - Mallorca

  Spanien

En härlig tapasmåltid på Guarapo - Playa del Ingles - Gran Canaria


Spanska tapas är mums!Säga vad man vill men Spanien ligger mig nära om hjärtat. Jag älskar de spanska tapasen, paellan och det röda vinet.


Konstigt nog har jag aldrig varit på fastlandet...får skämmas...men på Mallorca har jag nog varit i si så där 10 gånger.


Men nån dag vill även jag besöka bla Andalusien, Barcelona och det finns säkert många fler ställen som är värda ett besök.


Om jag skulle göra reklam för något av Spanien av det jag sett så får det absolut bli...Menorca eller Minorca som det också kallas. En fantastisk ö, inte turistexploaterad, med en massa fina badvikar samt att de har lyckats behålla kvar deras genuinitet.


Det som de säljer är ofta en hel del av deras egna produkter till turismen, så det är inte bara en massa tingel-tangel som det tyvärr allt för ofta finns i turistgetton. Inköp av menorca sandaler är ett hett tips! De är jättesköna.


Men det finns också många anledningar till att jag även söker mig tillbaka till Gran Canaria med jämna mellanrum. Jag gillar ön, det finns mycket att se, det är lagom med värme och sol och det är hutlöst billigt att handla kläder där om du bara vet vart du ska gå.


Sommaren 2014 besökte jag Can Pastilla som ligger nästgårds till flygplatsen på Mallorca. Annars är det 5 år sedan jag besökte Mallorca. Jag har bott i stort sett i varje större ort på ön och har jag inte bott där så har jag besökt stället. Vi har hyrt bil en hel del och sett oss om på Mallorca. Vi har varit runt på en del vingårdar, vilket har varit jättetrevligt. Blir lätt att man köper några flaskor här och var.


Restaurangbesöken och sevärdheterna har varit många under åren i Spanien. Självklart kommer jag att dela med mig av dessa guldkorn till er.

Bergblomman

Besökta öar i Spanien

Följande öar i Spanien har jag besökt:

Kartor (övergripande)