Teror

Bergblomman

Teror

Finfin liten by. Balkongerna är så charmiga - Teror - Gran Canaria

 

Teror är en av de bästa platserna för att få tag på kanariska hantverksprodukter. Dessutom erbjuder kommunen god matlagning och goda matprodukter, vilka säljs på marknaden tillsammans med hantverksprodukterna. Varje söndag, mellan 8.00 och 15.00, anordnas den populära marknaden i Teror på gatorna runt kyrkan. Här kan kan man inhandla lokala produkter, typiska kakor och sötsaker, kläder samt det lokala hantverket från Teror.


Teror är en pilgrimsort för alla Gran Canaria bor, eftersom Kanarieöarnas stifts skyddshelgon finns att besöka i kyrkan i samhället, Basílica de la Virgen del Pino. Kyrkan ligger vid torget, Plaza del Pino, och började byggas 1767, även om den sedan har restaurerats i flera omgångar, i större utsträckning 1968 och 1969. Den nuvarande kyrkan, är en treskeppig byggnad, med brutet tak, fjorton valvbågar som hålls upp med pelare och pilastrar. Framsidan har tre ingångar, och på sidorna finns ytterligare två, samt stora fönster och glasmosaik som illustrerar rosenkransens mysterium.


Torget Plaza de Teror är samhällets centrala punkt. Här kan man beskåda balkongerna som är så typiska i den kanariska arkitekturen, och som finns i stora delar av kommunen.  Det är en stor öppen plats som ligger i den gamla delen av byn. Kyrkans entré vetter även mot torget. Allén är en annan välbesökt plats som ligger mitt i byn.


Karta


Bilder (klicka på någon av bilderna så visas ett galleri för sidan)

Utanför kyrkan - Teror - Gran Canaria


Utanför kyrkan.

Stora pinjeträd. Säkert 20 meter höga - Teror - Gran Canaria


Stora pinjeträd. Säkert 20 meter höga.

Finfina gamla hus med annorlunda balkonger - Teror - Gran Canaria


Finfina gamla hus med annorlunda balkonger.