Marknaden Puerto Mogan

Bergblomman

Marknaden i Puerto Mogan

Puerto Mogan


Puerto de Mogán är en charmig liten fiskeby med moderna inslag, långt ifrån den fartfyllda vardag som utmärker orterna längre österut. Ny bebyggelse har placerats i fin harmoni med ursprunget och byn domineras av mysiga små gränder, helt bilfria. Överallt ligger låga vitkalkade hus med väggar klädda i bouganvilla och andra vackra blomster som tex. hibiskusar. Det är lite grekland känsla över det med alla blåvita hus längs vattnet.


I hamnen finns gott om kaféer och restauranger där man kan äta en god bit mat, titta på de stora segelbåtarna och folket. Vid sidan av hamnen finns stranden, som har "piffats till" genom ny sand - så det är en riktigt fin playa.


Det är enkelt att ta sig hit. Flera busslinjer kör hit. Annars är det lätt att ta sig hit med hyrbilen (kör längs de svindlande vägarna längs kusten, motorvägen är snabbare men inte lika charmig förstås). Parkerar gör du i området runt busstationen. Det går även en färja mellan Puerto Rico och Puerto Mogan.


Precis innan man kommer fram till Puerto Mogan är det en väldig krök på vägen. Så alla tutar och varnar hela tiden som ska igenom den trånga passagen och kurvan. Ta kustvägen dit och motorvägen hem. Skulle du göra tvärt om, tänk då på att om du lätt blir åksjuk att sitta långt fram i bussen samt på förarens sida i bussen. Det är nämligen en rejäl åktur hem med stup rakt ner i havet. Denna bussresa har jag åkt flera gånger och varje gång har jag blivit nästan åksjuk. Här går det undan!


Marknaden i Puerto de Mogan är på fredagar. Tätt, tätt står stånden och ofattbart stort är utbudet. Missa inte detta under din vistelse på ön och glöm inte att pruta.


Karta


Bilder (klicka på någon av bilderna så visas ett galleri för sidan)

En mysig gränd mellan de vitkalkade husen i glada detaljfärger.


Puerto Mogan - Gran Canaria

Lunchpaus på en tapasbar. Självklart blev det Gambas al ajilo - Stora räkor i vitlöksolja och chili till hela familjen. Mums!!


Puerto Mogan - Gran CanariaPå fredagsmarknaden. Här finns det mycket tingeltangel.


Puerto Mogan - Gran Canaria