Corallium Spa i Meloneras

Bergblomman

Hotel Lopesan Costa Meloneras


Varje gång jag åker till Gran Canaria besöker jag Corallium spa som finns i Meloneras på ett femstjärnigt hotell - Lopesan Costa Meloneras.


Jag vet att det inte är tillåtet att ta med mindre barn dit mellan måndagar-lördagar men söndagar är det sk familjedagar. Kolla på hemsidan eller maila dem om du tänkt ta med dina barn dit.

 

Man kan köpa både dryck och lättare smörgås på hotellet eller om man tom vill ha en rejäl lunch till en vettig kostnad. Gratis vatten finns i den centrala delen av spaavdelningen och utanför den Turkiska hamamen.

 

För 39 euro erhåller du en badrock, badlakan, plasttofflor och en nyckel till ett skåp där du kan låsa in dina kläder. Nyckeln bär du som ett armband sedan under din spavistelse. I början av din spaupplevelse får du instruktioner vilka aktiviteter du bör besöka först. Därefter har du full tillgång till spaavdelningen som har följande:

 

Aqua Dome

Man går in i ett utrymme som liknar ett stående rör som har 3 olika funktionsknappar . Den första knappen är en storm som i kombination med ett blått ljus liknar effekterna av hällande regn och åska. Den andra knappen utgörs av ett tropiskt regn i kombination med ett rött och gult ljus och ljudet av tropiska fåglar. Tredje knappen återskapar känslan av att vara under ett vattenfall med 400 liter vatten per 20 sekunder.

 

Väggen

En mur som är speciellt utformad för att hjälpa ryggen, medan det ljumma vattnet rinner över kroppen som ett vattenfall.

 

Kallvattenspool samt zonterapi för ben och fötter

Är en isande upplevelse med kallvatten i en ca 30-40 cm djup mindre pool för stimulering av fötter och ben. Den har små slipade stenar i botten som ger en särskild zonterapimassage på fötterna när man går på dem. Det kalla vattnet förstorar muskeltonus, förhindrar åderbråck och lindrar svullna trötta fötter och ben.

 

Lagun

Pool med vatten med en temperatur på 35 ° C med ergonomiska säten och ett vattenfall som ger en avslappnande massage på hals och övre delen av ryggen, allt detta ikKaribiska färger. Alternera mellan kallvattenspoolen och lagunen flera gånger så ger det en effekt av stimulering av cirkulationen.

 

Afrikansk bastu

Bastun är mycket torr och varm och med dofter av örter och eteriska oljor. Den har en mycket stor kapacitet för upp till 40 personer samtidigt. Bastun har en konstant temperatur av 90 ° C. Den torra värmen öppnar porerna i huden och gynnar eliminering av gifter.

 

Isvärld och igloo

Detta rekommenderas speciellt efter den afrikanska bastun, då den ger de terapeutiska fördelarna med kyla och is. Dekorerad med stalaktiter, som glaciär grotta, har detta utrymme en temperatur på 4 ° C som upprätthålls med hjälp av riktig is på väggar och tak. Det finns en central grotta som nås genom en labyrint, där du kan applicera krossad is på kroppen. Inne i igloon kan besökaren sätta sig ner på varma ergonomiska säten, vars temperatur är 15-20 ° C. I igloon finns det också olika duschar med uppfriskande kallt vatten med olika vattentryck.

 

Ångbad

Med en temperatur på 45 ° C, kombinerar detta rum de hälsosamma effekterna av ånga och inhalationer. Dess användning gynnar andningsorganen och förbättra hälsan för hår och hud. Med hjälp av värme, öppnas porerna i huden, blodkapillärerna vidgas och cirkulationen till huden ökar, vilket startar en eliminering av gifter. Inne i ångbadet lyser det med en varm grön färg och med en dekor som är inspirerad av den gamla egyptiska konsten. Den har ett golv, väggar och varma sittplatser, och ett bord i mitten där ånga och salter frigörs ifrån. Den aromatiska eukalyptusoljan i dessa ångor har en desinficerande effekt på huden och på de övre luftvägarna, förutom att stimulera nervsystemet.

 

Relaxrum med vattensängar

Är en varm miljö med mjuk belysning. Rummet är särskilt uttänkt för att främja känslan av avslappning. Rummet har flera vattensängar, med zodiakens tecken som lyster upp över varje säng. Detta är den perfekta platsen att starta kretsen. Ljuset,vattensängarna, musiken och den dämpade belysningen i rummet ger en behaglig känsla av skydd, liknande den som en bebis känner i livmodern.

 

Avkopplingsrum

Ett rum med ergonomiska solstolar, en belysning med färger inspirerade av energin i chakrana, exotiska dofter samt ljud och en kolonn av lava i centrum av rummet där vattenflödet rinner försiktigt.

 

Turkiskt bad/hamam

Rum inspirerat av arabisk traditionell arkitektur, med en temperatur av 45 ° C, luftfuktighet ligger mellan 80 och 90%, och en källa till vatten finns i mitten av rummet. Det har väggar, golv och varma keramikplatser. Kombinationen av varma ångor med melisa olja är fuktgivande och renar huden.

 

Turkisk massage

Är en service mot extra kostnad. Efter det turkiska badet finns ingenting bättre än att få en tvålmassage eller en turkisk massage. Kunden sitter på en stenplatta med kroppstemperatur, så att musklerna fortfarande är avslappnade. Behandlingen inleds med att varmt vatten hälls försiktigt på huvudet och fortsätter senare med en tvålmassage på kroppen med hjälp av en hästhårshandske som ger en peeling effekt.

 

Döda havet pool

En lavagrotta med en pool, inspirerad av det karakteristiska vulkaniska landskapet på Kanarieöarna. Tack vare lösta salter i poolen, flyter kroppen försiktigt i vattnet på ett liknande sätt som i Döda havet. Undervattensbelysning ger speciella effekter och bidrar till denna behagliga känslan av flotation och därmed får man en av de mest effektiva formerna av avslappning och välbefinnande. Temperaturen på vattnet är 35 ° C.

 

Himalayan salt grotta

Rummet återskapar miljön i en saltgrotta i Himalaya. Saltet utvinns ur naturliga depositioner som ligger på ett djup av 100 till 300 meter. Saltet innehåller nästan alla nödvändiga spårelement för en sund kropp och har en hög kontakt med jod. Rummet är tillverkat med salt kristalliserat tegel. Himalayas saltgrotta fungerar som en naturlig jonisator som absorberar överskott av elektromagnetiska vågor. Av denna anledning rekommenderas dess användning särskilt för de människor som lider av astma, migrän eller allergier i samband med andningsorganen.

 

Utomhusområde

Gäster på Corallium spa har också exklusiv tillgång till utomhusområdet på Corallium spa som är ungefär 1.500 m2, som har trädgårdszoner med solstolar, bord och parasoller, och 4 pooler: en bassäng med en temperatur på ungefär 35 °C; en whirlpoolbassäng med vattenliggstolar, vattenstrålar med tryck och en temperatur på ungefär 35 °C; en pool för sport, med en temperatur på ungefär 20 °C, och en kontrastbassäng som man kan pröva när man är färdig med bastun. Den poolen har en temperatur på ungefär 12 °C. När jag har varit på Corallium spa flertalet gånger har det inte varit någon trängsel varken inne eller ute. På söndagar är det familjedagar så då får även barn under 15 år vistas i hela spaområdet.


 

Adress: Mar Mediterráneo, 1, Meloneras

Tel: +34-928-128-181

Mail: corallium.costameloneras@lopesanhotels.com


Karta

Corallium spa - Hotel Lopesan Costa Meloneras

Bilder (klicka på någon av bilderna så visas ett galleri för sidan)