Rhodos stad

Bilder (klicka på bilderna så blir de större)

Katedralen - Ciutadella - Menorca

Katedralen


Ciutadella - Menorca

Här är vi lite shoppingsugna... Ciutadella - Menorca

Här är vi lite shoppingsugna...


Ciutadella - Menorca

Här serverades det supergod paella - Restaurant Des Port - Ciutadella - Menorca

Här serverades det super paella.


Restaurant Des Port - Ciutadella - Menorca

Bergblomman

Rhodos stad

Hamnen i Ciutadella - Menorca


Eftermiddagsshopping i gamla stan



Rhodos stad är huvudstaden på och är en härlig blandning av sol och bad, historia och nöjesliv. Det finns massor att se och uppleva, förutom de fantastiska stränderna som man aldrig tröttnar på. Staden har runt 80 000 fasta invånare, men en hel del turister från är och fjärran. Detta ger det hela en mysig stämning och ett stort urval av bra matställen och krogar.


Rhodos stad har en gammal stadsdel som är mycket väl bevarad, så pass att den hamnat på UNESCOs lista över världsarv. Och det är en ganska speciell känsla att vandra runt längs de trånga gränderna och små torgen och tänka sig in i hur livet var för i tiden. Det är som ett ta ett steg in i medeltida Rhodos, blandat med modernt liv. Även under högsäsong när det kan vara ganska fullt av folk så är det ändå en trevlig upplevelse. Dels kan man bara vandra runt på måfå och njuta av kullerstensgatorna och de traditionella husen, men det finns också en hel del sevärdheter.


Ett besök i den gamla borgen, Palace of Grand Master of Knights, kan vara en upplevelse. Den byggdes ursprungligen på 600-talet men renoverades för att passa korsriddarna som kom hit på 1300-talet då den användes till att försvara staden. Både arkitekturen och dekorationerna gör att borgen är väl värd ett besök, men även den historiska delen och dess utställningar är spännande att titta på. Det var också korsriddarna, Johannitriddarna, som byggde den enorma stadsmur som fortfarande ringar in stadskärnan och ger en känsla av trygghet.