Som vanligt när en resa är bokad brukar jag dammsuga internet och se vad det finns för trevliga ställen att besöka. Biolea var ett av dom. Fabriken där olivoljan tillverkas ligger på en hög höjd och man ser runt om bara en massa olivträd. George Dimitriadis berättade att släkten i många generationer hade ägt marken och odlat oliver. Om jag inte minns fel så bodde hans farmor och farfar i det vita huset borta vid den bruna kullen.
Det var faktiskt jätteroligt att åka hit eftersom jag tror att ägarna var vana vid att det mest kommer busslaster dit. George´s fru som jag inte minns namnet på men som var från Kanada ursprungligen frågade varför vi kom just hit. Jo vi gillar det genuina och se vad som tillverkas på Kreta. Och dessutom är ju olivolja gott tyckte vi. De blev jätteglada av att höra att vi aktivt hade sökt oss till Biolea och bara inte en del av en bussresa som man bara måste genomlida för att man inte är intresserad av allt vid varje stopp. George visade oss runt i fabriken och berättade samtidigt den stora skillnaden mellan olivoljor. Extra Virgin kallpressad, inget annat duger enligt honom. Vi provsmakade såklart både den naturella olivoljan samt citron- och apelsin olivoljan. Så gott!!! Självklart köpte jag med mig 6 flaskor hem.
På deras hemsida kan man läsa om en hel del utnämningar de fått från när och fjärran för sin fina olivolja. Läs mer om det här.
Bilder (klicka på bilderna så blir de större)